Dirk Daené is geboren in Deurne op 31 oktober 1968 als Dirk Schurmans.  De ouders van Dirk kunnen meepraten over muziek als rode draad bij Dirk.  Als tiener leerde hij muziekinstrumenten te bespelen, gaande van piano, orgel en trompet.  Met de trompet werd hij geregeld gevraagd om met de harmonie “De 3 koningen van Deurne” mee te spelen.
De muzikale carrière van Dirk begon in een muziekwinkel in Antwerpen, waar hij diverse muzikanten leerde kennen.  Naast zijn muziekcarrière ging Dirk ook acteren, zo speelde hij mee in Vennebos (VT4) en in Familie (VTM) speelde hij enkele gastrollen.

Dirk Daené heeft vroeger “The Swinging Note” gehad, dit was een one-man-band. Nu kan je hem hiervoor nog steeds boeken maar dan onder de naam ‘Dirk Daené One-Man-Band’.  Hij speelt hiermee in diverse dancings, rust- en verzorgingstehuizen, … je kan hem ook boeken met/of zonder drummer en zanger Peter DB.
In december 2014 brengt Dirk zijn eerste single uit met als titel “In alles wat ik doe” door de vele reacties staat Dirk niet stil en brengt hij in mei 2015 de tweede single “Dit Is De Ware Liefde ” uit.  Deze single overtrof ver de eerste en werd zeer goed ontvangen zowel in België als in Nederland.

In juli 2015 kwam er het zomers nummer “Een zon die nooit verdwijnt” uit die tevens hoge koppen scoorde, de videoclip werd opgenomen in Brasschaat.  Natuurlijk kan Dirk niet nablijven in de gezelligste en warmste tijd van het jaar.
In december 2015 brengt hij de Kerstsingle “Wondermooi Kerstfeest” uit met Vicky D-Lite.
Voor een nazomers gevoel zorgde Dirk dan weer met “Alle dagen zomer” in juli 2016.
Rond Kerstmis 2016 was er ‘Een warme Kerstmis‘ de kerstsingle.

2017 en 2018 waren voor Dirk Daené ongelooflijk mooie jaren met heel veel optredens niet enkel woonzorgcentra en Dienstencentra maar ook Verschillende dancings’ kwamen erbij zoals Dancing De Toverfluit, Kapelleke , De Rotonde,Feestzaal Hof Van Reyen, Feestzaal E10 Hoeve, Brasserie Marcel, Dry Eycken, Oma’s koffiehuisje, Dancing Victory, Lose Vissertje enz…

Begin 2019 starten we weer met een hele mooie agenda en niet enkel in België, Dirk Daené wordt ook gevraagd in Nederland en dit samen met zangeres Tanjana en ook een keer met Drummer Peter op freelance basis . We hebben ook een heel tof contract binnen gehaald in Blankenberge Floreal. Jaar 2020 is een jaar om snel te vergeten door Covid 19 maar dat zal niet gaan en zal ik ook nooit vergeten dan is ons moeke van ons heen gegaan.
Deze periode heb ik mijn garage omgebouwd tot een kleine studio zodat ik alle dagen een nummer kon opnemen voor alle rusthuizen van gans Vlaanderen ben in contact gekomen met de mensen die de Flat Tv ’s hebben geplaatst en daar heb ik alle video’s naar toe gestuurd zodat de bewoners toch nog een live optreden konden meemaken.

Door alle extra dat Dirk Daené heeft gedaan is zelfs ATV langs geweest en hebben ze een interview komen filmen waarom ik dit allemaal had gedaan, en dat is heel duidelijk als je al meer dan 15 jaar optredens verzorgd voor de bewoners weet je wel wat ze missen.
Laten we nu naar 2021 gaan wie had het ooit gedacht dat je als Beroepsmuzikant een lege agenda zou hebben gelukkig zijn we rond de periode van juni terug kunnen starten laten we hopen dat we dit mogen blijven doen en de bewoners en het personeel gelukkig maken zodat er terug ambiance is en dat er kan gedanst worden zowel op de stoel en ook meezingen want dat is ook heel belangrijk. 

Scroll naar boven