Biografie

Dirk Daené is geboren in Deurne op 31 oktober 1968 als Dirk Schurmans.  De ouders van Dirk kunnen meepraten over muziek als rode draad bij Dirk.  Als tiener leerde hij muziekinstrumenten te bespelen, gaande van piano, orgel en trompet.  Met de trompet werd hij geregeld gevraagd om met de harmonie “De 3 koningen van Deurne” mee te spelen.

De muzikale carrière van Dirk begon in een muziekwinkel in Antwerpen, waar hij diverse muzikanten leerde kennen.  Naast zijn muziekcarrière ging Dirk ook acteren, zo speelde hij mee in Vennebos (VT4) en in Familie (VTM) speelde hij enkele gastrollen.

Dirk Daené heeft vroeger “The Swinging Note” gehad, dit was een one-man-band. Nu kan je hem hiervoor nog steeds boeken maar dan onder de naam ‘Dirk Daené One-Man-Band’.  Hij speelt hiermee in diverse dancings, rust- en verzorgingstehuizen, … je kan hem ook boeken met/of zonder drummer en zanger Peter DB.

In december 2014 brengt Dirk zijn eerste single uit met als titel “In alles wat ik doe” door de vele reacties staat Dirk niet stil en brengt hij in mei 2015 de tweede single “Dit Is De Ware Liefde ” uit.  Deze single overtrof ver de eerste en werd zeer goed ontvangen zowel in België als in Nederland.

In juli 2015 kwam er het zomers nummer “Een zon die nooit verdwijnt” uit die tevens hoge koppen scoorde, de videoclip werd opgenomen in Brasschaat.  Natuurlijk kan Dirk niet nablijven in de gezelligste en warmste tijd van het jaar.

In december 2015 brengt hij de Kerstsingle “Wondermooi Kerstfeest” uit met Vicky D-Lite.

Voor een nazomers gevoel zorgde Dirk dan weer met “Alle dagen zomer” in juli 2016

Rond Kerstmis 2016 was er ‘Een warme Kerstmis’ de kerstsingle.